Den korte guide til at undgå mobilreparationer

Den korte guide til at undgå mobilreparationer

Vi danskere er ikke de bedste til at passe på vores mobil, når det kommer til at undgå mobilreparationer. Nogle af os udsætter konstant vores mobiler for uheld og er ofte forbi mobilreparatøren, mens få af os næsten aldrig er nede og få vores mobil fikset.

I denne artikel kommer vi med et par råd og tips, til hvordan du undgår uheldet på din Samsung, iPhone, Sony, Huawei eller anden smartphones/mobil enhed.

Beskyt din mobil

Skærmskiftereparationer er en af de mest forekomne reparationer hos mobilreparatøren. Uanset hvilken smartphones model du har, så gør du godt i at investere i et panserglas og et cover. Så nedsætter du risikoen for at smadre forskærm, bagskærm, kameralinser eller mærker fra slag på din smartphone. Kan du ikke selv montere dit panserglas, kan du fx besøge FixPhone i Hillerød, Helsingør, Roskilde eller din lokale mobilreparatør, som kan hjælpe dig med både at finde det rigtige panserglas, samt montering af det.

Få det meste ud af batteriet

Batteriet på din smartphone er en slid-del, som du på et tidspunkt nok har allerede, har fået foretaget en reparation på en af de smartphones, som du har ejet/ejer. Du kan dog forlænge batteriet levetid med et par små tips og tricks:

  • Hold batterispændet mellem 20-90%, men oplad op til 100% en gang om måneden (det svarer lidt til at genstarte din pc).
  • Lad ikke din mobil sidde i oplader over natten.
  • Benyt dig af fx ”Energibesparende Funktion” på din iPhone eller andet smartphone.
  • Skru ned for lysstyrken.
  • Slå unødvendige funktioner fra, hvis de fx ikke er i brug mv.

Undgå væske- og vandskader

Uanset om din telefon røg i en tur i toilettet, fik en tur ned i vandpyt, været udsat for et stort regnskyl eller røget en tur i vaskemaskinen, fordi du glemte at tømme lommerne, så er svaret ikke en pose med ris ikke løsningen på dit problem. Sæt ikke din telefon i baglomme, da det oftest er fra baglommen til toiletkummen, at de fleste uheld sker.

Skulle du alligevel have udsat din smartphone for en væske- eller vandskade, kan du gøre følgende:

  • Tør din mobil med en tør klud eller papir – gå efter indgange, portere, højtalere og andre åbninger.
  • Sluk din mobil, så du undgår den kortslutter.
  • Placer din mobil et sted med god luft og efter ved en lun radiator. Giv derefter din mobil (ca.) 24 timer til at komme sig.
  • Opsøge din lokale mobilreparatør, som giver din mobil en rens og udskifter de dele, som bliver angrebet med rust.
admin