Det er snart tid til at få vinterdæk på bilen

Det er snart tid til at få vinterdæk på bilen

Tiden nærmer sig til at der skal vinterdæk på bilen. 

Vi nærmer os langsomt den tid på året, hvor der skal vinterdæk på bilen. Det er så for mange også den tid på året hvor der kommer en øv-oplevelse når man så kigger på sin bil. De fede 19″ alufælge er blevet pillet af og erstattet med de kedelige stålfælge med vinterdæk

Det behøves dog ikke være helt så kedeligt at kigge på bilen, bare fordi vi rammer december. Du kan nemlig sagtens køre med alufælge hele året rundt. Det er hverken mindre sikkert eller dyrere end at køre med stålfælge. Faktisk er der nogle biler der kører med så store hjul, at de slet ikke kan få stålfølge. Stålfælge laves nemlig normalt kun i e 13″ – 17″. Det betyder for folk med biler der som minimum kræver en 18″ fælge at de er nød til at vælge alu varianten. 

Er alufælge mere sårbare ?

Når det kommer til vinterveje, er der for dine fælge nogle udfordringer du ikke oplever om sommeren. Først og fremmest kan vejen være glat. Det betyder at bilen kan skride nemmere og evt. ramme kantstenen. Her er det altid fælge den tager balladen, hvilket kan give ridser og mærker. Alufælgen har nemmere ved at knække, og det er også det der afholder mange fra at vælge den til vinter. De er bange for kanten knækker og den bliver utæt ved det man kalder kantkys. Realiteten er at stålfælge her også kan bøje og dermed blive lige så utætte. Rent faktisk vil det nok mere bare blive kradset noget kant af alufælgen, uden at den bøjer eller knækker. Med lidt lak kan du fikse dette problem hurtigt og billigt. Er din stålfælge derimod først bøjet, er den ikke nem at bøje på plads igen. Så alt i alt kører du uden problemer lige så sikkert om vinteren på alufælge. 

admin