En konfirmation er vejen ind i de voksnes rækker for mange unge

En konfirmation er vejen ind i de voksnes rækker for mange unge

Konfirmationen er et vigtigt sakramente i mange kristne trossamfund. Den er med til at markere et ungt menneskes rejse fra barndom til voksenliv og er et tegn på dets engagement i sin tro. Konfirmationen er en lejlighed for venner, familie og medlemmer af samfundet til at mødes for at fejre denne begivenhed. Det er selvfølgelig en stor fejring og kræver en god borddækning konfirmation

En dag man husker for livet

Mange mennesker, der fejrer konfirmationen, vælger at gøre det med særlige aktiviteter eller gaver, som kan være meningsfulde symboler på dagen. F.eks. holder familier ofte middage eller fester, hvor gæsterne medbringer gaver til den nyligt konfirmerede person, f.eks. bibler, bønnebøger, kors, rosenkranse, lys, smykker og andre religiøse genstande. Gaver som disse minder om de åndelige forpligtelser, der er indgået under denne overgangsritual, og symboliserer Guds beskyttelse over deres liv .

Refleksion

Konfirmationen kan også være en tid for de unge til at reflektere over deres tro og den rejse, der ligger foran dem. De vælger ofte at skrive breve eller lave kort, hvor de udtrykker deres taknemmelighed over for familiemedlemmer, venner og medlemmer af samfundet, som har hjulpet dem på deres vej. Det er også almindeligt, at konfirmanderne modtager betydningsfulde visdomsord eller råd fra præster eller andre åndelige ledere som en del af ceremonien.

 

Uanset hvordan konfirmationen fejres, er det en dag, der markerer en vigtig milepæl i en persons liv, og som normalt efterlader varige minder. Som sådan bør den æres med megen kærlighed, glæde og respekt af alle involverede. Når det gøres rigtigt, kan konfirmationsfesten blive et kærligt øjeblik i ens liv, som vil vil blive værdsat i lang tid.

Man skal huske at spise

Menuen til en konfirmationsfest kan variere meget afhængigt af familiens præferencer og skikke. Generelt vil der dog være traditionelle retter, som symboliserer den vigtige begivenhed. Det kan f.eks. være stegt lam eller kylling, der ofte serveres med kartofler og grøntsager som tomater, oliven og agurker. Til dessert kan der serveres kager sammen med småkager, slik, nødder og frugt.

 

En konfirmationsfest bør også indeholde masser af vin og andre drikkevarer så mange sikrer at der en god fest og alle får noget at drikke. Ud over al denne mad kan gæsterne også medbringe gaver til konfirmanden. Uanset hvilke retter der tilberedes til en konfirmationsfest, vil de skabe en mindeværdig aften fuld af varme og kærlighed, som vil blive hængende for altid hos de involverede. Det er altid en god fest når der en i familien eller en nær ven der bliver konfirmeret.

 

Konfirmationen er altså en betydningsfuld begivenhed, som fortjener særlig opmærksomhed. Den markerer en vigtig milepæl i et ungt menneskes liv og bør altid fejres med kærlighed og respekt af både familiemedlemmer, venner og medlemmer af samfundet. Gennem betænksomme gaver, meningsfulde visdomsord og hjertelige fejringer kan konfirmationen efterlade varige minder, som vil være med til at forme ens trosrejse i mange år fremover

admin