Er den veganske livsstil noget for dig?

Er den veganske livsstil noget for dig?

Har du ovevejet om du for alvor skal gøre noget ved de der madvaner? Det kan være af etiske årsager, at du ønsker at opnå en større sundhed, men det kan også være fordi du ønsker at gå med ind i kampen om et mere bæredygtigt aftryk fra dig og til verden omkring dig. Det kan selvfølgelig også være at det er en kombination at ovenstående som gør, at du er interesseret i at lære mere om det at spise vegansk og helt udelukke de animalske fødevarer. Det kræver som oftest noget tilvænning at ændre sine kost- og madvaner som lige skal indlemmes i hverdagen. Giv dog ikke op, for så snart at det hele er blevet en rutine, så går det som en leg. 

Er det slut med restaurantbesøg? 

Hvis du gerne vil gå all in på det veganske, så tænker du måske at det er helt og aldeles slut med at spise ude , nu du ikke selv kan kontrollere hverken indkøb eller madlavning af det der står beskrevet på menukortet . Det er dog langt fra tilfældet, at du må blive hjemme til trods for at du ønsker veganske alternativer i din hverdag. Der findes flere og flere veganske restauranter og spisesteder som du kan benytte dig dig, ligesom at der er mange restauranter der tilbyder flere retter fra menukortet, der er vegansk, helt uden at du skal spørge og lave en særlig bestilling.

Du hjælper miljøet 

Det er godt for miljøet at du spiser vegansk. Det har du muligvis hørt før, men det forholder sig således, at vores madvaner er et af de steder der er den største synder til udledning af CO2. Dette betyder også, at det er her hvor du har muligheden for at gøre den største forskel, så snart at du tager et kig på dine madvaner. Kødproduktionen kræver ekstremt mange ressourcer og udleder en hel del CO2 til omgivelserne, som i sidste ende er til skade for miljøet, mens planteproduktionen til sammenligning i høj grad er betydeligt mere bæredygtigt. Ved at spise vegansk er du derfor allerede et godt skridt op af stigen til at hjælpe dine omgivelser. 

Husk vitaminerne 

Veganere skal huske at tage lidt ekstra vitaminer i form af B12 ej at forglemme. Det er et vitamin der som udgangspunkt ikke findes i plantematerialer, men mest af alt findes i animalske produkter og som vi som mennesker ikke selv kan danne. 

admin