Man kan altid finde en lejlighed til at drikke lidt bobler

Man kan altid finde en lejlighed til at drikke lidt bobler

Champagne er en mousserende vin, der er blevet synonym med luksus og fest i hele verden. Den produceres i den franske region Champagne og skal fremstilles på bestemte druer og med bestemte metoder, som det er fastsat i dens Appellation d’Origine Contrôlée (AOC). Der findes både hvid og rosé champagner, men de fleste er blandet af forskellige druesorter, herunder Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Produktionsprocessen omfatter sekundær gæring på flaske, som skaber små bobler, der giver champagnen dens karakteristiske sprudlende karakter

Det en hel videnskab

Smagen af champagne varierer afhængigt af den anvendte druetype, deres modenhedsgrad ved plukningen, hvor længe den lagrede, før den blev aftapning og den mængde sukker, der er tilsat under fremstillingen. Den kan være tør eller sød og har varierede aromaer, der kan indeholde noter af gær, brøddej, æbler og jordbær.Champagne er også et populært valg til fremstilling af cocktails, da dens syre og bobler er med til at fremhæve smagskomponenterne i andre ingredienser. Blandt de klassiske champagnecocktails kan nævnes mimosaer, bellinier, French 75’ere og kir royales. Champagne kan også bruges som ingrediens i madopskrifter, f.eks. i saucer og desserter. Champagne er en alsidig og sofistikeret drik, der passer godt til alle slags mad.

Her er nogle af de bedste retter, der kan nydes sammen med dit glas boblende champagne, lige fra lette forretter til fyldige desserter

Den gode forret

Til en let forret kan du overveje at kombinere champagne med østers eller kaviar. De sprøde, mineralske noter i champagnen passer perfekt til den saltede smag af disse skaldyrsdelikatesser. Eller hvorfor ikke prøve en klassisk røget laksetallerken? Den røgede smag i laksen supplerer tørheden og nøddeagtige smagsnuancer i champagnen

Sikker vinder

Hvis du er på udkig efter noget lidt mere hjerteligt, er stegt svinemørbrad en god mulighed. Det fyldige, fede kød passer godt sammen med syren og boblerne i champagnen og kan serveres både koldt og varmt. For vegetarer er ratatouille et lækkert alternativ – det fremhæver de finere smagsnuancer i de lettere champagner, samtidig med at det fremhæver deres brusende karakter

Man behøver næsten ikke mere

Når det kommer til dessert, er champagne en fremragende ledsager til frugtagtige søde sager som pocherede pærer eller jordbærtarteletter. Den lyse sødme i disse retter afbalancerer champagnens syre og skaber en harmonisk smagsoplevelse. Alternativt kan du vælge noget cremet som crème brûlée – dens karamelliserede skorpe spiller elegant op mod de mousserende noter i dit glas bobler!

Når det drejer sig om at fejre med stil, er et glas champagne altid det perfekte valg. Med sin unikke brus, komplekse smag og alsidighed kan den kombineres med alle mulige retter for at skabe virkelig uforglemmelige måltider. Så løft glassene og nyd lidt boblende champagne – du vil ikke fortryde det! Man kan nærmest altid drikke et lille glas bobler og det kan dine gæster med garanti også. Du går ikke galt i byen med en godt flaske bobler.

admin