Sådan vedligeholder du dit bord.

Sådan vedligeholder du dit bord.

Plankeborde er blevet meget populære i de senere år. De er en fantastisk måde at tilføje lidt rustik charme til din spisestue på. Men hvis du ønsker, at dit plankebord skal holde i mange år, skal du passe godt på det. I denne artikel vil vi nævne, hvordan du vedligeholder dit plankebord, så det ser smukt ud i mange år!

Hvad kendetegner et plankebord?

Plankeborde er normalt lavet af massivt træ, og derfor er de så holdbare. Træet kan dog være modtageligt for ridser og buler, hvis det ikke bliver passet ordentligt. Derfor er det vigtigt at bruge dækkeservietter og underlag, når du stiller noget på dit plankebord.

Sådan vedligeholder du dit bord

For at holde dit plankebord i bedste stand bør du

– Tør straks spild op med en fugtig klud.

– Brug dækkeservietter og underlag for at beskytte overfladen mod ridser.

– Støv bordet regelmæssigt af med en blød tør klud.

Påfør olie for at vedligeholde træet

For at forhindre træet i at tørre ud og knække bør du jævnligt smøre dit plankebord med olie. Du kan bruge alle typer olie, men vi anbefaler olivenolie eller bivoks. Du skal blot gnide en lille mængde olie ind i bordets overflade med en blød klud. Du kan helt sikkert finde den rette olie der, hvor du også køber bordet.Mange producenter af plankeborde har nemlig udviklet deres helt egen unikke olie, som går ind og beskytter det enkelte træ, så den får den helt rette pleje. Du bør smøre det med olie hver 3-4 måned, alt efter hvor meget bordet bruges og hvad det udsættes for.

Find det rette plankebord

Hvis du ikke har et plankebord allerede, men gerne vil finde det rette til din spisestue, så bør du være opmærksom på følgende ting:

Størrelse: Plankeborde fås i mange forskellige størrelser, så sørg for at måle din spisestue, inden du begynder at købe.

Form: Plankeborde kan være rektangulære, firkantede eller runde. Vælg den form, der passer bedst til din spisestue og det antal personer, du typisk modtager.

Stil: Plankeborde kan være rustikke eller mere moderne i looket. Men bordbenene er især vigtigt på et plankebord. Du kan vælge mange forskellige bordben, såsom ben der er trapez-formet, firkantede, krydsede, stjerneformet og mange flere. Her finder du perfekte bordben.

Trætype: Plankeborde er normalt fremstillet af massivt træ, f.eks. eg, ahorn eller kirsebær. Men du kan også finde plankeborde af genbrugstræ, som har et smukt rustikt look. Selve trætypen er også afgørenede for, hvilket farve bordet har. Ønsker du det lyst, så kam du vælge eg eller ask, ønsker du det mørkt så vælg ahorn.

Finish: Finishen på dit plankebord er vigtig, fordi den beskytter træet mod ridser og spild. Du kan vælge mellem mange forskellige overflader, f.eks. lak , olie eller voks.

Nu, hvor du ved, hvordan du finder det rigtige plankebord til din spisestue, er det tid til at begynde at finde det rette, der passer ind i din spisestue. Vi håber, at du synes, at denne artikel har været nyttig for dig. Hvis du gerne vil vide mere, så lav en research eller kontakt en leverandør.

admin