Saunarutine for at forbedre søvnen og flere sundhedsmæssige fordele

Saunarutine for at forbedre søvnen og flere sundhedsmæssige fordele

Uanset om du har besøgt en sauna før, eller du er helt ny med hensyn til fordelene ved at tage en saunapause, har du måske ikke overvejet de fordele, saunaer giver din søvnrutine. At gå i sauna kan hjælpe dig med at sove bedre. Dette er ideelt for personer, der ønsker at sove let hver nat uden søvnmidler eller receptpligtig medicin. Derudover kan du bruge saunasessioner som en del af en behandling for kronisk træthedssyndrom. Kom i gang i dag og lær mere om de helt naturlige og sikre sundhedsmæssige fordele ved saunaer.

 

Saunaer for at forbedre søvnen

Efter du har besøgt en sauna. vil du mærke fuldstændig afslapning i hele din krop. Dette kna også erstattes med et saunatæppe. Sådan et kan få her hos NordicHigh som er markedsleder i Danmark. Dette er resultatet af, at din krop køles ned hurtigt, efter du har været i saunaen i standardbehandlingstiden. Når du bruger en infrarød sauna, hjælper dette desuden med at frigive varme via infrarød stråling i din krop.

 

Resultaterne af disse saunaeffekter er en frigivelse af muskelspændinger gennem hele dit muskelsystem. Dette udløser hjernen og fortæller den, at din krop er klar til at gå i seng. Det kan naturligvis være svært at gøre dette, når du kæmper med stress, efter påvirkning af koffein eller hormonelle udsving. I stedet for at vælge receptpligtig medicin til søvn, kan du bruge en infrarød sauna uden nogen skadelige helbredseffekter.

 

Saunatæpper og afslapning

Du kan også bruge en sauna til blot at slappe af, når din krop er alt for angst eller mærker eftervirkningerne af stresshormoner. Angst og hormonelle ændringer kan påvirke din evne til at falde til ro for at sove. Mens man er i en sauna, bliver kroppen og sindet oversvømmet med gavnlige hormoner, der modvirker kortisol og smerte. Disse hormoner er endorfiner. Når du bliver løsladt, kan du drage fordel mentalt, følelsesmæssigt og fysisk af smertelindring og et generelt feel-good-element.

 

Saunaer og kronisk træthed

Ifølge en pilotundersøgelse rapporteret i tidsskriftet Internal Medicine i 2015 tilbød fjerninfrarød tør saunaterapi flere fordele for kronisk træthedssyndrom. Disse inkluderer at reducere træthed, samt at forbedre humøret. Behandlingen hjalp også med at behandle depression og angst, som er biprodukter af kronisk træthedssyndrom. Derudover hjælper infrarøde saunaer mod kronisk træthed ved at slappe af i krop og sind.

admin