Typer af kaffekværn

Typer af kaffekværn

Kaffekværne er en af de vigtigste dele af udstyret til at lave god kaffe. En god kværn hjælper dig med at få mest muligt ud af dine kaffebønner, og en dårlig kværn kan ødelægge selv de bedste kaffebønner.

 

Der findes to hovedtyper af kaffekværne: knivkværne og knastkværne. Bladkværne er den billigste løsning, og de fungerer ved at hakke bønnerne med et snurrende blad. Kærnekværne bruger derimod to knive (et stationært og et roterende) til at knuse bønnerne.

 

Klingekværne anbefales generelt ikke til formaling af kaffebønner. Knivene udvikler varme, hvilket kan beskadige bønnerne og få kaffen til at smage brændt. Desuden giver knivkværne ikke en særlig ensartet maling, så du ender med at få kaffe, der enten er over- eller underekstraheret.

 

Der findes to hovedtyper af kværne: koniske og flade kværne. Kegleformede kværne har kegleformede grater, mens flade kværne har flade grater.

 

Koniske slibemaskiner er generelt dyrere end flade slibemaskiner, men de har et par fordele. For det første er de ofte mere præcise, så du får en mere ensartet formaling. For det andet genererer de mindre varme end flade kværne, så dine kaffebønner risikerer ikke at blive beskadiget.

 

Flade slibemaskiner er til gengæld billigere og mere almindelige. De er også lettere at rengøre end koniske kværne.

 

Kværne med løftestang er en nyere opfindelse, og de bruger en løftestang til at lægge pres på bønnerne. Kværnemaskiner med håndtag er generelt dyrere end håndkraftkværne, men de er også hurtigere og nemmere at bruge.

Se et stort udvalg af kaffekværne her.

admin